2015. május 29., péntek

Kérdőív - összegzés

Múltkor ugye elárasztottam csoportokat egy kérdőívvel, és itt is van az eredmény!

 1. Ki a kedvenc képregény/filmszereplőd a Marveltől? (itt sokan többet is felsoroltak, de csak a legelsőt fogom leírni mert gonosz vagyok.

  1. Tony Stark/Vasember (heh, mily meglepő, hogy az első a playboy lett...) [4]
  2. Thor, Amerika Kapitány/Steve Rogers (a szöszik is célba értek!), Loki [3]
  3. James Bucky Barnes [2]
  4. Sólyomszem/Clint Barton, Deadpool, Farkas/Logan, X professzor/Charles Xavier [1]
És azért külön megemlítem azokat is, akiket bónuszban leírtak :D :
  • Sif
  • Vadóc/Marie
  • Gambit (képregény)
  • Skarlát Boszorkány/Wanda Maximoff
  • Higanyszál/Pietro Maximoff
  • Hulk/Bruce Banner
  • Fekete Özvegy/Natasha Romanoff
  • Amazon (She-Hulk)
  • Pókember/Peter Parker
2. Miért ő?

,,Loki azért, mert ő egy nagyon egyedi és érdekes karakter. Sok benne a lehetőség. Arrogáns, sunyi, ugyanakkor belül szeretetre és törődésre vágyik, amit mondjuk eléggé érdekesen akar kivívni magának. (világuralmi tervek ugyebár... :D ) Szórakoztatóak a beszólásai, és rendkívül agyafúrt. Szeretem az okos karaktereket, és ő az. Illetve az édesanyjával való kapcsolata is arra enged következtetni, hogy ő egy rendkívül mélyérzésű, sérülékeny karakter, és rettenetesen tud szeretni. Csak nem mer a csalódások miatt. Thort vele ellentétben nem az eszéért szeretjük, de mégis odavagyok érte. Sőt, ő kb. az egyetlen hős, akivel szimpatizálok. Tetszik a stílusa, a modora, a beszólásai, igazi "partyarc", ha lehet így fogalmazni :D Egy vicces, jópofa figura, aki azért tud komoly is lenni, ha kell. Azért nem viszi túlzásba. Sifet is nagyon szeretem, aki ugyan nem szerepelt sokat a filmekben, de én vele shippelem Thort. Utánajártam kettejük dolgának, beleolvastam a képregényekbe, illetve neten is tájékozódtam a kapcsolatukról, szóval van alapja. Remélem, Thor egyszer észre fogja venni őt, és a filmekben is összejönnek. (a képregényekben egy pár, Amora hozza őket össze az akaratán kívül :D - na ő is egy érdekes karakter, bár nagyon nem kedvelem). Vadócot és Gambitet is szeretem nagyon (X-Men), ők a képregényben szintén egy párt alkotnak. Gambit is egy igen érdekes jellem, van valami benne, ami nagyon nagyon megfogott. Nem egy mindennapi figura, az biztos, ahogyan Vadóc sem. De a lista hosszú, sok kedvencem van, de őket emelném ki :)" (Loki, Thor, Sif, Vadóc, Gambit)

,,Sebastian Stan. Igen csak ennyi. Egyszerűen csak rá kell nézni! Emellett. Az első filmben is kedveltem, Ő volt a Kapitány mellett az a tipikus nőcsábász, aki mindig kiáll a barátja mellett, mindenben segíteni próbál neki, feláldozza magát miatta és hihetetlenül vicces karakter. A tél katonájaként tér vissza, mint vérprofi gyilkos (ez egy kegyetlenül béna szóvicc volt). Valójában ő egy élő fegyver, aki a Kapitánynak tökéletes ellenfele. Amikor a tetőn egymást üldözik és megfogja a pajzsot a karjával, ezzel tudatosítja a nézőben, hogy Ő nem az a piti gonosz (igazából ő nem is gonosz), akit egy kis csellel le lehet győzni. Az erőssége Stevvel szemben, azonban nem az ereje, hanem az emlékei. Pontosabban a Kapitányé, mert ugyan egy résznél kiderül a Hydra bázison, hogy ismeri valahonnan, de mégsem tudja ki az. Stevenek viszont le kell győznie a tudatát, az emlékképeit Bucky-ról, akit hetven évvel ezelőtt elveszett. Továbbá, de csak tőmondatokban, mert utóbb végtére kitör belőlem a menthetetlen fangörcs. Fémkarja van. Hosszú haj. Awww gosh, azok a szemek! Fekete bőrcuccokat hord. Oroszul is beszél. Oroszul. Beletúrnék a hajában. Ha megkérné, hozzámennék feleségül. Nem is igazán gonosz." (James Bucky Barnes)

,,Mert Sólyomszem az, akinek nincs semmi különleges ereje, egyszerűen összhangban van az íjával, a nyilak szinte a kezébe készültek. Emellett segítőkész barát, hű apuka és férj, féltő és gondoskodó hős." (Sólyomszem/Clint Barton)

,,mert rettentő vicces, de mégis összetett karakter. se nem jó, se nem rossz. egy zsoldos, aki általában csak a pénzhez hűséges, de mégis meg tudja lepni az embert mikor néha a jó utat választja. akkor jövünk rá, hogy őt sosem rossz szándék vezéreli, épp ezért nem lehet gonosznak mondani, de ugyanakkor gond nélkül mészárol le bárkit. az arcát sebhelyek borítják, így maszkját sosem veszi le és ez kicsit szomorú." (Deadpool)

3. Szerinted ki a legerősebb főgonosz?

  1. Ultron  (üdv itt, konzervdoboz 2.0!), Magneto/Erik Lehnsherr [3]
  2. Thanos [2] (avagy az, aki rálépett a gereblyére, és lila lett a feje...)
  3. Vörös Koponya, HYDRA, Loki (hú, de komolyan vették a kedves nyikhaj istenkét...) [1]
4. Miért ő?

,,Mert még Charles Xavier sem tudja megállítani -holott legjobb barátok voltak- annyira makacs és annyira a saját igazát akarja, hogy bárkit képes feláldozni azért, hogy Ő maga nyerjen." (Magneto)

,,A varázspálcája miatt xD" (Loki)

,,Mert kevesen tudnak a létezéséről, másokkal végezteti a piszkos munkát, miközben madzagon irányítja a hősöket. És nála van az a kesztyű, amibe a végtelen kövek illenek." (Thanos)

,,mert interneten keresztül terjed, és bármelyik számítógépes rendszerre telepítheti magát, és egy nap alatt uralhatná a világot" (Ultron (,aka Trójai vírus))

5. Melyik a kedvenc filmed? (itt nem szedtem külön az első, második, és a harmadik részeket.)
  1. Bosszúállók [8]
  2. Amerika Kapitány [6]
  3. Thor [4]
  4. Vasember [3]
  5. X-men összes [2]
  6. Pókember [1]
6, Miért?
,,Tetszett a megvalósítás és az, hogy lényegében maguk teremtették meg az ellenségüket. Elgondolkodtatott és szembesített, hogy hiába hősök, ők is öregednek. Szerintem ezt fontos tudatni a rajongókkal." (Bosszúállók - Ultron kora)

,,Számomra ezek a leginkább érdekfeszítőek. Elsősorban az X-Men-t szeretem, mert érdekes és lenyűgöző a látványvilága és benne vannak a kihagyhatatlan poénok is. Egyszerűen fantasztikusak." (X-men)

,,Ez volt az első igazán felnőttes Marvel-film, ami a komorsága mellett is megőrizte a képregények könnyed humorát. A társadalomkritikája húsbavágóan aktuális, a dialógusok remekek, a karaktereket kifogástalanul formázták meg, Sebastian Stan (Bucky) pedig egy tekintettel el tudja mondani azt, amihez más színészeknek monológok kellenek. Felkavaró volt, megható, és mégis szórakoztató, a filmzene pedig azóta ott szól a fülemben." (Amerika Kapitány - A tél katonája)

7. Olvastál képregényeket?
  • Igen [14, 60,9%]
  • Nem [9, 39,1%]

Köszönöm szépen mindenkinek, aki válaszolt :) ^^

(Pár napig el fogok tűnni, csak jövő héten leszek elérhető)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése